9. Miért nem szabad napozni a kezelés után közvetlenül, és a kezelés előtt sem?

A kezelés előtt azért nem, mert az erősen lebarnult bőr esetén az egyébként megfelelő kezelési energia esetén a bőr megéghetne; ilyen esetben egyébként a kezelést nem vállalhatjuk. Kisebb energiával ugyan elkerülhető volna a bőrgyulladás, ekkor azonban az érkezelés hatékonysága nem volna megfelelő.

7. Mi alakítja ki a lézeres érkezelés árát?

A lézerberendezések ára rendkívül magas,. Ehhez társul még a rendkívül magas szervizköltség is. A gép kezeléséhez ill. felügyeletéhez orvosi diploma szükségeltetik. Mind az orvos, mind pedig a kezelőszemélyzet számára drága, részben külföldi tanfolyamok, ill. vizsga megszerzése követelmény. A kezelés díjáról a kezelendő felület nagysága, kiterjedése, vélhető mélysége és a megbecsülhető impulzusszám alapján döntünk, és várható […]

5. Terheseken alkalmazható-e a lézeres érkezelés?

Terheseket nem kezelünk. Ennek elvi alapja van. Tudtunkkal nincs ugyan adat arra, hogy bármely esetben lézeres kezelés során a magzat károsodása lépett volna fel, mégis a tervezhető beavatkozásokat (pl. a lézeres kezelések mindegyikét, de az egyéb, sebészi műtéteket is) csak a terhesség lezajlása után végezzük el.

4. Milyen mellékhatások léphetnek fel?

A beavatkozás utáni percekben a kezelt terület enyhén kipirulhat, vagy megduzzadhat. Ezen elváltozások nagyon gyakran lépnek fel, és általában egy napon belül visszafejlődnek. A páciensek enyhe napégéshez hasonlítják az érzést. Ezeket a tüneteket korábban említettük már; nem nevezhetőek azonban valódi mellékhatásnak, inkább a kezelést követő ritka, és nem minden esetben fellépő ártalmatlan és nem kifejezetten […]

3. Okozhat-e szemkárosodást a lézer?

Szemkárosodás nem léphet fel, tekintettel a védőszemüveg viselésére, mely az adott hullámhosszú lézer fényét 100%-ban kiszűri. Ezek a speciális szemüvegek a lézerberendezés tartozékai, kifejezetten az adott gép által kibocsátott hullámhosszú fényhez tervezték és vizsgálták be őket. Viselésük a kezelőszemélyzet és a páciens számára is alapkövetelmény.