Gyógyszeres kezelés

    Az emberiség régi vágya, hogy olyan gyógyszereket állítson elő, amelyek egyetlen tabletta bevételével megoldják az adott betegséget. Ez már néhány esetben sikerült, de sajnos a varicositas nem tartozik közéjük. A gond ezzel kapcsolatban az szokott lenni, hogy talán a gyógyszer cégek hirdetései, talán a betegek fejében kialakult elképzelések miatt úgy vélik, hogy ez a régi álom megvalósult. A csalódás mindennapos, és a gyógyszereket ezek után hatástalannak tartják.

    Az emberiség régi vágya, hogy olyan gyógyszereket állítson elő, amelyek egyetlen tabletta bevételével megoldják az adott betegséget. Ez már néhány esetben sikerült, de sajnos a varicositas nem tartozik közéjük. A gond ezzel kapcsolatban az szokott lenni, hogy talán a gyógyszer cégek hirdetései, talán a betegek fejében kialakult elképzelések miatt úgy vélik, hogy ez a régi álom megvalósult. A csalódás mindennapos, és a gyógyszereket ezek után hatástalannak tartják. Erről persze szó sincs, ezek a gyógyszerek hatásosak, ha megfelelően alkalmazzuk azokat. A legnagyobb tapasztalat a Venorutonnal kapcsolatban gyűlt össze. Alkalmas a varicositas okozta panaszok enyhítésére, de a varix maga változatlanul megmarad. Kitűnt, hogy rendkívül ritka a mellékhat ása. Terhesség alatt is szedhető, az első trimester után. Célszerű a betegnél visszakérdezni, hogy valóban hatásosnak találta-e a gyógyszert, és ha igen, akkor javasoljuk huzamos szedését. Szinte azonos hatóanyagot, szintén flavonoidot tartalmaz a Detralex. Akinél a Venoruton hatástalan volt, az megpróbálhatja ezt, mert lehet, hogy ez a hasonló hatóanyag ellenére mégis hatásos. Több a mellékhatása mint a Venorutonnak, de ezeket is enyhének és átmenetinek találtuk.

    A kenőcsök közül is a Venorutont említem első helyen. Erősebb hatását tapasztaltuk a gélnek mint a capsulának. Jól bevált gyulladás esetén. Jobbnak találtuk viszont gyulladásban a Doxivenyl gélt, amely heparinoidot is tartalmaz.

A továbbiakban a varicositas kezelésével kapcsolatos néhány speciális kérdést tárgyalunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük